Компанія BMW вперше випустила мотоцикл з індексом М (Фото)

Компанія BMW Motorrad представила свій перший в історії мотоцикл з індексом М. Це BMW M 1000 RR, який задовольнить вимоги найвибагливіших клієнтів з точки зору потужності, ексклюзивності та індивідуальності.

Як можна зрозуміти з назви, новий BMW M 1000 RR створений на базі 1000-й серії нового покоління. У нього чотирициліндровий мотор, який видає 212-к.с. при 14 500 об/хв і 113 Нм при 11 000 об/хв – це на 7 к.с. більше, ніж у S тисячу RR, а крутний момент залишився без змін.

До особливостей слід віднести новий кований поршень з двома кільцями, який на 12 грам легше, адаптовану камеру згоряння, збільшену до 13,5 атмосфер компресію, нову геометрію повітроводу і технологію BMW ShiftCam, компактний блок двигуна з більш довгими і більш легкими (на 85 г) титановими шатунами від Pankl для зниження тертя і меншої ваги.

Крім цього байк отримав оптимізовану диференційовану систему впуску з більш короткими впускними дифузорами – це підвищує ефективність газообміну при високих швидкостях обертання. Плюс нова вихлопна система, яка на 3,6 кг легше. А також виготовлені з титану випускний колектор, передній і задній глушники. В оснащення ввійшли ще й вуглепластикові аеродинамічні канарди, високе лобове скло.

BMW M 1000 RR також отримав систему вибору режимів їзди (Rain, Road, Dynamic, Track і Track Pro), останнє покоління динамічного контролю тяги (DTC) і функції DTC wheelie, гальмування двигуном з триступеневим регулюванням моменту опору, асистент перемикання передач Shift Assistant Pro, Launch control, допомога при старті на схилах.


Не пропустіть