У Ford зробили гучну заяву про традиційні двигуни V8

За заявою представництва компанії Ford, вони все ще бачать майбутнє в восьмициліндрових ДВЗ. Особливо, якщо враховувати, що багато хто відмовився від подібних двигунів, що зробило американську компанію провідною в цій сфері.

Не секрет, що в останні роки особливо проглядається тенденція поступового переходу авторинку на електромобілі. З кожним роком їх виробництво, число моделей, а також продажі ростуть. Ті автовиробники, які пропонує на сьогодні автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, в основному оснащують їх традиційними турбованим мотором з малим об’ємом. Однак, чесно кажучи, це лише питання часу, адже незабаром ДВЗ перестануть користуватися популярністю, оскільки електромотори можуть похвалитися цілою низкою перева.

Однак у своєму інтерв’ю виданню Ford Authority представництво компанії Ford, а точніше віце-президент Кумар Галхотра впевнено заявив, що восьмициліндровий силовий агрегат як і раніше залишиться, і, більш того, буде виготовлятися також успішно і в майбутньому.

Який час подібні мотори будуть актуальні на ринку, він повідомив, що не може припускати. Він зазначив, що перехід від традиційних двигунів до електромоторів стартував ще кілька років тому, а тому те, як скоро весь ринок перейде на екологічно чистий транспорт, залежить від ряду факторів. До таких можна віднести, наприклад, вартість акумуляторної батареї, бензину і дизеля, а також майбутнім вимогам екологічного стандарту. Він доповнив, що не думає про те, що хто-небудь може точно передбачити, коли трапиться повний перехід до електродвигунів, однак процес уже стартував.

Ford раніше заявляв, що оснастить власний флагманський позашляховик F-150 електромоторами лише в тому випадку, якщо цього захоче аудиторія. Однак в модельній лінійці компанії все ж будуть значитися електрифіковані моделі, вже незабаром представлять автомобілі з електричними моторами, а також плагін-гібридними аналогами. Крім цього бренд зробить значне оновлення виробничих потужностей, щоб налагодити масштабне виробництво електромобілів.

Також, варто відзначити, багато конкурентів американського бренду повністю відмовилися від восьмициліндрових традиційних двигунів внутрішнього згоряння, таким чином Ford став провідним автовиробником в даній сфері.


Не пропустіть