У Китаї почнуть випускати репліку класичного Chevrolet Corvette (Фото)

Копію Corvette першого покоління, який в точності повторює оригінальний спорткар, побудувала невелика компанія Songsam Motors з Пекіна. За даними CarNewsChina, фірма збирається налагодити серійне виробництво репліки і заявить про свої наміри на Пекінському автосалоні 26 вересня.

Дизайнери Songsam Motors не приховують, що при створенні спорткара дійсно надихалися корветом 50-х років. Купе отримало ім’я SS Dolphin, і, як уточнює видання, воно теж запозичена – так називався один з пасажирських лайнерів, побудованих в Німеччині в ті ж 50-ті роки.

Основних відмінностей у SS Dolphin від ідеологічного попередника два. Перше – це жорсткий дах, так як Corvette першого покоління випускався тільки в кузові родстер (хоча у китайського Дельфіна, судячи з фото, буде і модифікація з відкритим верхом). Друге – це силовий агрегат.

Китайське купе оснащується гібридною силовою установкою на базі півторалітрового бензинового мотора. Віддача її не називається, але відомо, що SS Dolphin довжиною в 4800 міліметрів здатний розігнатися до 100 км/год за 4,9 секунди.

На відміну від екстер’єру, салон спорткара виконаний підкреслено сучасним – з мультикермом, віртуальними приладами, великим монітором мультимедійної системи і технологічним джойстиком перемикання передач. Ціна SS Dolphin поки невідома.


Не пропустіть