Nissan представив «Ре-Ліф» для апокаліпсису (Фото)

Одна з найбільших світових компаній NISSAN презентувала прототип електрокара Nissan RE-LEAF, призначеного для допомоги в надзвичайних ситуаціях. Японський автовиробник представив концепцію 100% електричного аварійного автомобіля, призначену для забезпечення мобільного джерела живлення при стихійних лихах або екстремальних погодних явищах.

Її ключова мета полягає в тому, щоб забезпечити електроенергію при позаштатних подіях. Завдяки вдосконаленій системі управління живленням можна управляти медичним обладнанням, системою зв’язку, світловими сигналами і різними інструментами. RE-LEAF оснащений двома атмосферостійкими зовнішніми розетками, які підтримують з’єднання від 110 до 230 вольт, і третім, розташованим в багажнику.

Після відновлення електрики в постраждалому районі RE-LEAF можна зарядити трьома різними шляхами і за часом зарядка становитиме від 18 годин до 90 хвилин. Його автономія становить 385 км. за словами Nissan, він може забезпечити електроенергію, необхідну для середнього європейського дому, як мінімум на 6 днів. Nissan RE-LEAF також може бути перетворений в мобільний командний центр завдяки 32-дюймовому монітору, розташованому в багажнику, який вбудований в знімний стіл.

Цей прототип можна розглядати як еволюцію Nissan Leaf, яку компанія використовує в Японії з 2011 року, в якості мобільного центру, який відповідає за постачання електроенергії. У своїй рідній країні компанія встановила партнерські відносини з більш ніж 60 місцевими органами влади для надання необхідної підтримки.