В Україні з’явився новий китайський електрокар з незвичайним дизайном (Фото)

За інформацією AUTO-Consulting, в Україні поставили електрокар ORA IQ. Дана марка є «електричним» суббрендом китайського концерну Great Wall. За однією з версій, назва бренду є абревіатурою та розшифровується як Open Reliable Alternative, тобто пропозиція відкрити надійну альтернативу традиційним ДВЗ.

Модель ORA IQ представляє собою піднятий кросовер-ліфтбек і продається на китайському ринку з літа 2018 року. Під капотом у електромобіля розташований мотор BorgWarner потужністю 120 кВт (163 к.с.), що володіє обертовим моментом 280 Нм. Від 0 до 100 км/год автомобіль розганяється за 8 секунд. Запас ходу електромобіля складає 350 км.

В даний момент модельний ряд бренду ORA представлений трьома моделями, але на початку осені 2020 року з’явилася інформація про те, що лінійку електрокарів поповнить четверта модель. Примітно, що розробка електрокарів ORA ведеться не в Китаї, а дослідному центрі виробника в Японському місті Йокогама.

Поки немає інформації про постачання автомобілів бренду ORA на український ринок. Ймовірно, модель потрапила в нашу країну сірими каналами.


Не пропустіть