У сараї знайшли 66-річний спорткар Jaguar в оригінальному стані (Фото)

На майбутній аукціон Gooding & Company на продаж виставлять родстер Jaguar XK120 1954 року в оригінальному стані. Автомобіль провів десятки років в сараї недалеко від Клівленда, США і зберіг всі запчастини в первозданному вигляді. Аукціон відбудеться 26-30 жовтня.

Про історію цієї машини відомо небагато. Вона продавалася в дилерському центрі Hoffman Motors в Нью-Йорку, а на початку 60-х років брала участь в автомобільних фестивалях Клівленда і аматорських перегонах.

Автомобіль зберіг оригінальну 3,4-літрову рядну «шістку». Точна потужність невідома, але на родстерах ХК120 вона варіювалася від 162 до 213 кінських сил. Британські журналісти змогли розігнати одну з таких машин до 200 кілометрів на годину.

Фарба кузова і оббивка салону – теж оригінальні, що підтвердила компанія Jaguar. Очікувана вартість автомобіля не називається.

ХК120 – один з найвідоміших спорткарів компанії Jaguar. Свою назву він отримав через очікувану максимальну швидкість в 120 миль на годину (193 км/год). У різний час ХК120 пілотували такі знамениті автогонщики, як Стірлінг Мосс і Філ Хілл.