Новинки Volkswagen: дев’яте покоління Passat та оновлення асортименту

За словами Герберта Дисс, голови Volkswagen Group, концерн не планує відмовлятися від лінійки Passat. Її послідовника вже визначено. Ідеї для дев’ятого покоління дає новий Volkswagen Arteon – схожий на Passat автомобіль, який добре прийняли водії з різних країн світу. Avtopro.ua, один з найбільших онлайн-майданчиків для продажу і покупки запчастин, розповідає, яким буде новий Passat, а також про плани німецького автоконцерну на найближчі роки.

Детальніше про новинку

Лінійка Passat отримає масштабне оновлення у 2023 році. При цьому виробництво автомобіля буде перенесено з німецького Емдена на завод у Квасинах (Чехія) або Братиславі (Словаччина). Кандидатом на виробництво новинки також може стати завод в Туреччині, але лише після того, як Volkswagen AG закінчить його будівництво. Проектуванням автомобіля буде займатися чеська компанія. Про дев’яте покоління Passat відомо наступне:

  • Основою автомобіля стане модульна платформа MQB;
  • У нового Passat з’являться технічні «аналоги», такі як Skoda Superbі;
  • Концерн випустить спеціальну версію для китайського ринку.

Passat 2023 року отримає широку моторну гамму: традиційні ДВС, електромотори, гібридні установки. Дизайн буде перероблений, але збережені характерні риси. Нагадуємо, що останнім Volkswagen Passat є оновлений представник восьмого покоління. Платформа MQB дозволить концерну створювати автомобілі як з переднім, так і з повним приводом. В майбутньому ця платформа стане основою для багатьох автомобілів. Завод в Емдені зосередитися на доопрацюванні та випуску позашляховиків з електричним приводом. Орієнтовно вони дебютують у 2022 році.

Плани німецького автовиробника

Концерн Volkswagen у 2023 році планує стати головним конкурентом компанії Tesla, яка є найбільшим світовим виробником електрокарів. Число щорічно випущених автомобілів має досягти позначки в 1,5 млн одиниць. Як зазначив Бернд Остерлох, представник промислової ради концерну, модульна платформа дозволить Volkswagen створювати нові автомобілі та оновлювати раніше випущені в рекордно стислі терміни. Підприємства в Емдені, Ганновері й Цвікау переоснащують під випуск електромобілів, на що буде витрачено 44 млрд євро. Також концерн планує обігнати Tesla в розробці програмного забезпечення для автотранспорту.

Німецький концерн продовжить оновлювати наявні моделі. Автомобільний ринок поповниться новим Passat Alltrack, кросовером Taos (родич моделі Tarek), оновленим Golf. У перспективі компанія почне виробництво концептуального ID. Ruggedzz, але це відбудеться не раніше 2025 року. Однією зі стратегій автовиробника вважається запуск глобальних лінійок. Деякі автомобілі Volkswagen для Китаю будуть доступні в інших країнах. До випуску заплановані унікальні для німецького концерну моделі. Спільно з Ford буде створений електричний пікап.