Автоексперти назвали найбільш незвичайні мінівени в світі (Фото)

Мінівеном називають сімейний автомобіль з просторим салоном і універсальною конструкцією. При цьому деякі екземпляри можна віднести до справжніх творів мистецтва. Експерти світової автомобільної індустрії перерахували найбільш незвичайні мінівени, які руйнують стереотипи, що склалися про даному виді транспорту.

Одним з найбільш незвичайних експерти визнали мінівен Mazda Washu, відомий у себе на батьківщині як RX-8. Модель оснащена п’ятьма дверима, що дозволяють потрапити не тільки в салон, але і в багажник. Washu відрізняється раціональним використанням внутрішнього простору: передні двері відкриваються під кутом майже 90 градусів, що полегшує посадку і висадку пасажирів. Багажник здатний транспортувати габаритні вантажі завдяки двосекційній конструкції: верхня частина скляна і нижня – металева.

Не менш оригінальним фахівці визнали жовтий мінівен Renault Escape F1, вперше представлений в Парижі в 1994 році. Завдяки участі в розробці автомобіля команди Формули-1 Williams, модель отримала 800-сильний мотор, що дозволяє йому розганятися до максимальної швидкості 312 км/год.

Toyota Ultimate Utility Vehicle зараз назвали б крос-веном, оскільки він являє собою позашляховий варіант мінівена, створений спеціально для участі в швидкісному заїзді Ever-Better в Долині смерті в Сполучених Штатах. Модель отримала величезні колеса, додаткові підвіси і прожектори.

Sbarro Citroen Xsara Picasso Cup визнали гоночним мінівеном. За його продуктивність відповідає 240-сильний двигун, що працює в парі з 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Відмінною особливістю моделі є двері, що відкриваються за типом «крила чайки».

Завершує список унікальних мінівенів Dodge Caravan, в якому класичний двигун поєднується з вертолітним мотором. Такий «симбіоз» дозволяє агрегату видавати потужність в 1000 кінських сил, а під час руху турбіни автомобіля вивергають полум’я.


Не пропустіть