Volvo назвала останній кросовер, який отримає традиційний ДВЗ

Третє покоління флагманського кросовера Volvo XC90 може стати останньою новинкою компанії з бензиновим мотором, заявив глава автовиробника Хокан Самуельсон, 9 жовтня повідомляє видання Car and Driver.

Він також додав, що компанія буде прагнути повністю відмовитися від виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до того, як це обмежать законодавчо. У майбутньому всі новинки Volvo з високою часткою ймовірності будуть виключно електричними.

«Ви можете припускати, скільки часу пройде, поки всі автомобілі преміум-класу стануть електричними, але ми прийшли до висновку, що якщо ми хочемо швидко рости, ми повинні зосередитися на цьому сегменті. Для нас це набагато розумніше, ніж намагатися зайняти частку ринку в сегменті звичайних автомобілів, який скорочується», – заявив директор Volvo.

Самуельсон додав, що терміни повної відмови від двигунів внутрішнього згоряння будуть залежати як від споживчого попиту, так і від розвитку інфраструктури для електромобілів.

Нагадаємо, актуальний Volvo XC90 виготовляється з 2015 року і, за оцінками експертів, буде оновлюватися не раніше 2025 року. На поточний момент єдиним електромобілем марки є компактний кросовер XC40 Recharge.