30-річну еволюцію Hyundai Elantra показали на фото

Hyundai Elantra залишається одним з найпопулярніших седанів корейської марки. Страхова компанія Budget Direct випустила відеоролик, в якому показав еволюцію дизайну.

Перша генерація Elantra зійшла з конвеєра в 1990 році змінивши 4-дверку Stellar. Першу «Елантру» комплектували 1,6-літровим мотором на 113 кінських сил від Mitsubishi, що дозволяє розганятися з місця до першої «сотні» за 9,5-секунди. Конкурувала тодішня Elantra з Ford Sierra і Opel Vectra.

Наступне покоління корейського седана було представлено в 1995 році. Автомобіль помітно змінився зовні, а також обзавівся власною моторною лінійкою Hyundai Beta, в яку входили двигуни об’ємом від 1,6 до 2-літрів. Крім того, вперше для моделі Elantra став доступний кузов універсал.

Третє покоління дебютувало в 2000 році, розширивши сімейство до трьох кузовів – седан, універсал і хетчбек. У моторну гамму увійшов новий 2-літровий дизельний двигун.

Четверта генерація Hyundai Elantra (HD) була показана в 2006 році на автосалоні в Нью-Йорку. З того часу ця модель продавалася тільки в кузові седан, а хетчбек був перейменований в індекс i30.

П’яте покоління з’явилося в 2010 році (MD). Автомобіль став помітно крупніше попередників, а також обзавівся 3-дверною версією Elantra Coupe.

Передостання Elantra була представлена ​​в 2016 році, а актуальна, сьома генерація, дебютувала в березні 2020 року.

Джерело Budget Direct Car Insurance

Не пропустіть