У Європі стартували продажі найдешевшого електрокара (Фото)

Dacia Spring надійшов у виробництво.

Компанія Dacia оголосила про те, що перший електрокар марки, а заодно і найдоступніший повністю електричний автомобіль в Європі, надійшов у виробництво. Продажі новинки почнуться в першому кварталі 2021 року. Передбачається, що модель використовуватимуть як недорогий міський автомобіль, машини для сервісів каршерінга або комерційного фургона.

У рух Dacia Spring приводиться 44-сильним електромотором, який живиться від батареї ємністю 26,8 кВт/год. Запасу ходу електрокара становить приблизно 225 кілометрів, при цьому максимальна швидкість обмежена на позначці в 100 км/год. У довжину новинка на 35 см коротше, ніж представлений раніше хетчбек Dacia Sandero.

За запевненням виробника, Dacia Spring здатний вмістити в себе чотирьох дорослих осіб, при цьому об’єм багажного відділення становить 300 літрів. При складених задніх сидіння обсяг багажника збільшується до 600 літрів. Передній багажник має об’єм в 23 літра. Вартість автомобіля поки не відома, але Dacia стверджує, що Spring стане найдешевшим по вартості володіння автомобілем на ринку.