Пожежники під час навчань знищили найпотужніший Ford Mustang (Фото)

Американські пожежники відпрацювали навички на новому спортивному автомобілі Shelby Mustang.

У розпорядження пожежників міста Дірборн (штат Мічиган, США) надійшов новітній 770-сильний Ford Mustang Shelby GT500, який вони знищили в ході тренування з надання першої допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах. За легендою, рятівникам необхідно витягти з пошкодженої машини з заблокованими дверима пораненого пасажира.

Пожежні підкреслюють, що для швидких і злагоджених дій в разі ДТП необхідні інтенсивні тренування, а відпрацьовувати навички найкраще в умовах, наближених до реальних. Саме тому фахівці часто практикуються на справжніх автомобілях, де вчаться швидко відключати живлення, акуратно розбивати скла, а також розкривати кузовні панелі.

Тому компанія Ford вирішила надати пожежникам рідкісний 770-сильний Shelby Mustang GT500. Але звичайно ж це незвичайний автомобіль. Спорткар відноситься до категорії передсерійних, а тому його продаж і експлуатація заборонена. Зазвичай автовиробники знищують тестові екземпляри, але в компанії Ford вирішили, що автомобіль зможе стати відмінною підмогою для пожежного департаменту Дирборна.


Не пропустіть