Відроджують знаменитий болід 1958 року (Фото)

Фірма Vanwall Group повідомила про початок проекту з відновлення виробництва спортивної машини, на якій команда 62 роки тому здобула перемогу Гран-прі Британії і перемогла в Кубку конструкторів.

Про це в понеділок, 19 жовтня, повідомило агентство Autoexpress, за оригінальними кресленнями побудують лише шість болідів вартістю в 1,65 млн фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що спортивні автомобілі Vanwall в рух приводив 4-циліндровий агрегат об’ємом 2,5 літра продуктивністю 270 к.с. В рамках нинішнього проекту його ініціатори обіцяють відтворення боліда в повній відповідності з його тодішніми специфікаціями – це стосується і двигунів. У той же час авто буде повністю готове до гоночних заїздів.

В цілому планується розробити лише шість екземплярів, п’ять з яких потраплять у приватні колекції, а шостий компанія залишить собі. На будівництво дебютного примірника піде не менше півтора років.

Надалі Сандерсон і Vanwall Group збираються, спираючись на отриманий досвід, вивести на ринок під брендом Vanwall якесь спортивне авто для доріг загального користування.


Не пропустіть