МВС звинуватило «євробляхерів» у порушенні законодавства і пригрозило штрафами

Протягом останнім двох років влада неодноразово виконувала вимоги, які висували власники нерозмитнених машин, але незважаючи на це, так звані «євробляхери» далі порушують закон.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» повідомив радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

За його словами, нерозмитнені авто почали поставляти волонтери для потреб армії, після чого такою схемою почали користуватися й інші українці, які не захотіли виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби.

Мартиненко підкреслив, що влада забезпечила власникам «євроблях» пільговий період перереєстрації та відтермінували штрафи, але в так званих «активістів» почали з’являтися все нові вимоги.

«У нас у країні є закон, його потрібно виконувати. У нас є Митний кодекс, згідно з яким на розмитнення транспортного засобу дають 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки ще поліція дивиться на них лояльно», – підсумував радник міністра.

Раніше «євробляхери» погрожували перекрити міжнародні траси, якщо Верховна Рада не прийме закон про доступне розмитнення авто.


Не пропустіть