Український автовиробник звернувся до Ради з проханням підтримати автомобілебудування

Луцькі автобудівники звернулися до Верховної Ради з проханням не допустити знищення українського автовиробництва.

Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті «Богдан Моторс».

У компанії повідомили, що оптимізація ставок ввізного мита по відношенню до товарних позицій  8702 – 8705, яка пропонується як лібералізація митного законодавства, позбавить національне автомобілебудування одного з останніх факторів інвестиційної привабливості.

Автобудівники висловили надію, що народні обранці своєю виваженою позицією допоможуть зберегти робочі місця та не допустять знищення вітчизняного автовиробництва.

«В проекті Закону України по товарній позиції УКТ ЗЕД 8702 «Моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія», запропоновано зменшення пільгової ставки ввізного мита. Дане зменшення  призведе до зростання частки імпортованих нових та таких що були в користуванні автобусів.  Протягом останніх років випадки імпорту такого транспорту – типові для українських міст. Дефіцит замовлень в Україні призводить до незавантаженості вітчизняних виробничих потужностей. А це, в свою чергу, веде до скорочення робочих місць на українських підприємствах і відтоку кваліфікованих працівників, зокрема інженерів та конструкторів за кордон. Така тенденція шкодить вітчизняному машинобудуванню та економіці України. До того ж, закупівля списаного громадського транспорту з Європи за державні кошти не припустима ще й через те, що така техніка вже не перебуває на гарантії виробника і несе підвищену аварійну загрозу для пасажирів» – наголосили працівники «Богдан Моторс».

Нагадаємо, попри фінансову кризу підприємства «Богдан Моторс» регулярно сплачують податки до бюджетів та забезпечують роботою майже тисячу працівників.


Не пропустіть