Toyota представила компактний електромобіль за $ 16 000 (Відео)

Автомобільний концерн Toyota Motors поповнить модельний ряд електромобілів вже в наступному році. Про це стало відомо на днях після офіційного анонсу. Новинка являє собою компактний міський електрокар з двома посадочними місцями. Ймовірно, він буде називатися Toyota Ultra-compact BEV, адже саме так він був вперше представлений в кінці 2019 року на Tokyo Motorshow.

Плани Toyota з продажу нового електромобіля в 2021 році не відрізняються масштабністю. Першими володарями повинні стати бізнес-клієнти компанії і співробітники місцевих органів влади. При цьому загальна кількість початкової партії налічуватиме всього 100 примірників. Повноцінно конвеєри запрацюють у 2022 році, коли стартують продажі для всіх бажаючих.

З огляду на компактність Toyota Ultra-compact BEV, найбільшим попитом він буде користуватися у жителів великих міст. Крім того, що він компактний, радіус розвороту також мінімальний. В якості джерела живлення використовуються літій-іонні батареї виробництва Prime Planet Energy & Solutions. Ця компанія є спільною «дочкою» Panasonic і Toyota. Дальність ходу на одному заряді близько 100 км. Субсидується вартість складе 15 500 доларів, а без будь-яких поступок 16 400.

До речі кажучи, Toyota серйозно зайнялася розробкою автомобілів на електричній тязі через наміри уряду Японії повністю електрифікувати транспорт до середини 2030-х років. До цього моменту японський автогігант на розвиток ринку електрокарів дивився скептично.


Не пропустіть