Оголошено претендентів на звання кращого автомобіля Європи

У мережі з’явився список номінантів на премію «Європейський автомобіль 2021 року» (The 2021 European Car of the Year). Журі належить вибрати з 29 автомобілів з різних сегментів.

Для того, щоб претендувати на звання «Автомобіль року», моделі слід або вже бути в продажу, або потрапити в дилерські центри до кінця року як мінімум в п’яти європейських країнах.

Отже, в списку моделей на звання кращого автомобіля року Європи знаходяться наступні машини: Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai Tucson, Kia Sorento, Mercedes-Benz GLA, Mercedes-Benz GLB, Mercedes-Benz GLS, Mercedes-Benz S-Class , BMW 4-series, BMW 2-series, Toyota Mirai, Toyota Yaris, Ford Explorer і Ford Kuga.

Крім цього, з список увійшли такі автомобілі, як: Fiat 500, Honda Jazz, Citroen C4, SEAT Cupra Formentor, SEAT León, Peugeot 2008, Škoda Octavia, Volkswagen Golf, Audi A3, Land Rover Defender і Dacia Sandero.

Серед електромобілів вести боротьбу за звання кращого будуть Honda e, Volkswagen ID.3, також Mazda MX-30 і Polestar 2.

Найстаріший конкурс «Європейський автомобіль року» проводиться з 1964 року. До складу журі змагання входять 61 журналіст з 23 країн. У розпорядженні кожного з них є 25 балів, які вони на свій розсуд повинні розподілити між машинами, які беруть участь в змаганні.

До 8 січня 2021 року відбудеться перший тур голосування, за підсумками якого судді конкурсу оголосять вісім фіналістів. Переможець конкурсу стане відомий 1 березня.

У минулому році європейським автомобілем року став Peugeot 208.


Не пропустіть