Старі маршрутки приберуть з доріг

Днями Кабмін схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, головна мета законопроекту – у містах та областях почати переходити від «старих маршруток» на нові якісні автобуси та цим суттєво підвищити якість транспортних послуг.

Міністр зазначив, що новий документ дозволить органам місцевого самоврядування закуповувати транспортну послугу через систему Prozorro.

«Це означає, що, наприклад, міста закуповують транспортну послугу на визначений кілометраж відповідного маршруту та перевізник отримує гроші за обслуговування цього маршруту від органу місцевого самоврядування. При цьому, органи місцевого самоврядування визначатимуть ціну за кілометр маршруту та зможуть вимагати і вищу якість перевезень», – написав Криклій.

Раніше повідомлялося, що в рамках Національної транспортної стратегії буде замінено увесь міський громадський транспорт на електричний.


Не пропустіть