Експерти назвали автомобілі, які зберігають популярність в світі десятий рік поспіль

Вже традиційно протягом багатьох років американська компанія Axalta Coating Systems проводить щорічне дослідження. Згідно з отриманими даними, в 2020 році найпопулярнішим автомобільним кольором у світі став білий. Ця тенденція зберігається протягом 10 років.

Це пов’язано з тим, що часто цей колір є стандартним і безкоштовним. До того ж, багато хто вважає, що машина в такому забарвленні досить практична і рідше потребує мийки – особливо в сухому кліматі. Приблизно 38% всіх нових автомобілів в світі білого кольору. Протягом десятиліття показник майже не змінюється.

На другому місці – чорний. Автомобілям, пофарбований в цей колір, віддає перевагу 19 відсотків покупців. На третьому – сірий з 15 відсотками покупців в світі.

Ще кілька цікавих фактів, якими також поділився постачальник автомобільних фарб Axalta Coating Systems – географія продажів і те, як колір впливає на сегмент автомобіля.

Наприклад, 62% представницьких автомобілів в Європі пофарбовані в чорний або сірий, а ось білі автомобілі тут вибирають набагато рідше. Якщо говорити про Китай, там все навпаки. Покупці в 57 відсотках випадків віддають перевагу саме білому авто.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть