На українських дорогах з’явилися загадкові самоскиди (Відео)

nor

Не так давно на вітчизняних дорогах стали з’являтися цікавого виду самоскиди – вантажівки марки DAF з компактними кузовами. Ці машини, перш за все, привертають увагу короткою колісною базою, маючи при цьому колісну формулу 4х2. Як виявилося, всі вони – колишні тягачі cемейство СF. Зростаючий попит на вантажівки в будівельному сегменті змусив переобладнати їх в самоскиди. А займаються цим в Україні.

Показані на фотографіях машини, які відображені на вулицях Києва в 2020 році, дуже схожі на продукцію Криворізького заводу автомобільних надбудов. Саме це підприємство здійснює установку самосвальних кузовів на тягачі.

В даному випадку на вантажівках DAF CF встановлені кузова для перевезення щебеню та інших будматеріалів. Характерна деталь дизайну кузова – здвоєні похилі ребра жорсткості на боковинах. Над кабіною встановлений невеликий захисний козирок. Важливо, що деякі кузова мають контурне маркування у вигляді світловідбиваючої стрічки, так що в темряві вони добре помітні.

Представлені на фото самоскиди також мають задній борт, що відкривається за типом воріт – справа встановлені петлі, що зручно для роботи з навантажувачем. При цьому задній борт також може відкриватися класичним для самоскида способом (верхні петлі) для швидкого розвантаження.

Кузова даного типу в Кривому Розі виготовляються довжиною від 3,5 до 4,5 м і висотою до 2,2 м. Гідравліка застосовується різних виробників – Binotto, Mariz, Hyva, Penta. Замовник також може вибрати різну товщину металу, форму і, звичайно ж, лакофарбове покриття.

Цікаво, що такі перероблені самоскиди з тягачів DAF CF 75 та СF 85 зустрічаються і зі спальними кабінами. Що ж стосується двигунів, то вони тут різної потужності: і 290, і 310 і навіть 460 к.с. До речі, на вулицях також помічені аналогічні перероблені тягачі, але вже під компактні бетонозмішувачі.

nor