Toyota перетворила культовий Land Cruiser 70 на електромобіль (Фото)

Офіційна конверсія позашляховика є результатом роботи Toyota Australia.

Австралійський філія Toyota перетворила Land Cruiser 70 Series в невибагливий електрокар. Інженери японської компанії забрали у утилітарного позашляховика мотор внутрішнього згоряння на замовлення гірничодобувної фірми BHP Billiton. Прототип Land Cruiser 70 EV повинен пройти тести на нікелевому родовищі в Західній Австралії.

Замість дизельного V8 1VD-FTV об’ємом 4,5 літра з’явився електромотор; тягову батарею розмістили під підлогою кузова. Раму з мостами, підвіску, а також систему повного приводу модернізація не торкнулася. Характеристики електродвигуна, ємність акумуляторів і запас ходу позашляховика Toyota збирається показати «в найближчі місяці».

Спільна робота Toyota Australia і BHP Billiton вигідна обом компаніям. Японська компанія пізнає перспективи електрифікації дизельних позашляховиків і комерційної техніки в рамках стратегії по скороченню викидів на 30% до 2030 року. У свою чергу гірничодобувний гігант має свої інтереси в офіційних поставках електрокарів, так як в шахтах економічно доцільно використовувати автомобілі без двигунів внутрішнього згоряння – це дає можливість економити і на вентиляції, і на обслуговуванні.

Корпорація BHP вже давно експериментує з електричними Land Cruiser 70 – в шахтах і родовищах вже трудяться вантажівки і електричні автобуси, підготовлені сторонніми фірмами. Якщо Toyota почне випускати «батарейні» Land Cruiser дрібними серіями, такі електромобілі виразно будуть затребувані у сировинних гігантів.


Не пропустіть