Tesla випустила нову дешевшу версію Model Y (Фото)

Компанія Tesla представила базову задньопривідну версію кросовера Model Y. За рахунок відмови від переднього електромотора вартість автомобіля скоротилася на 16% або 8 тисяч доларів. Таким чином, відтепер ціна Model Y без урахування субсидій стартує з позначки в 41 тисячу 990 доларів.

Потужність доступного виконання електричного кросовера Tesla не повідомляється. При цьому відомі його динамічні характеристики, згідно з якими монопривідна версія Model Y на 0,5-секунди повільніше повнопривідної при розгоні з місця до швидкості в 97 км/год (5,3-секунди).

Базова модифікація електрокроссовера поступається дорожчій двомоторній і за показником запасу ходу. Дешева Tesla Model Y здатна подолати на одному запасі батареї 393 км, в той час як стандарт EPA має на увазі для подібних машин автономність як мінімум в 488 кілометрів.

З виходом спрощеної версії Model Y електрокар також обзавівся давно обіцяним Ілона Маском третім рядом сидінь. Замовити його можна в будь-якій з комплектації за додаткові 3 тисячі доларів.