В старому складі знайшли рідкісні колекційні моделі (Фото)

На півночі Дубліна в Великобританії на якомусь складі були виявлені рідкісні автомобілі європейського виробництва. Про невелику колекцію практично нічого невідомо, але всі автомобілі знаходяться в дуже хорошому стані і становлять велику цінність для автоколлекціонерів.

Найцінніший експонат – це седан Lotus Carlton, відомий також під назвою Lotus Omega. Автомобіль був створений компанією Opel спільно з Lotus і випускався всього кілька років – з 1990 по 1992 рік.

Під його капотом був 3,6-літровий двигун з двома турбокомпресорами Garrett потужністю 307 к.с., який був створений на базі стандартного 3,0-літрового силового агрегату від Опель. Максимальна швидкість досягала 282 км/год, а розгін до 100 км/год займав всього лише 4.8 секунди.

Ford Escort RS Cosworth став омологаційною версією ралійного автомобіля. Він випускався з 1992 по 1996 рік і оснащувався 2,0-літровим турбомотором потужністю 227 к.с.

Серед знайдених автомобілів була ралійна версія, створена для аматорських чемпіонатів з ралі. Відрізняється повним каркасом безпеки, гоночними ковшоподібними сидіннями, кованими колісними дисками і, ймовірно, форсованим мотором.

Третім з знайдених автомобілів став напіврозібраний кіт-кар Westfield. Саме цей екземпляр оснащений 2,0-літровим двигуном Wilcox.

Компанія випускає кіт-кари, схожі на Lotus Super 7, з 1982 року. Модельний ряд включає більше десятка різних автомобілів, в тому числі і повністю гоночні версії.

Ще один дуже рідкісний автомобіль – це Ford Sierra Sapphire Rouse Sport RS Cosworth. За такою довгою назвою ховається сильно модифікований Ford Sierra, оснащений 260-сильним мотором.

Було зроблено не більше 100 таких автомобілів, велика частина з яких мала повний привід.

Toyota MR2 Supercharged був відмінним двомісним купе середини 80-х. Автомобіль досі виглядає стильно і вважається відмінною драйверскою моделлю через розташування в базі мотора.

Версія Supercharged була найпотужнішою в модельному ряду. Її двигун 4A-GZE устатковувався нагнітачем від Roots і проміжним інтеркулером від Denso. Це дозволило розвинути потужність в 145 к.с. (108 кВт) і крутний момент 190 Нм. Розгін до 100 км/год становив від 6,5 до 7 секунд.


Не пропустіть