Компанія Hyundai “поставила хрест” на дизельних двигунах

Південнокорейська автомобілебудівна компанія Hyundai має намір відмовитися від розробки нових варіацій дизельних силових агрегатів. В даному випадку мова не йде про відмову від оновлення вже існуючих і двигунів, які експлуатуютья, а про нові варіації.

В останні роки світове співтовариство акцентує увагу на проблемах екології, в зв’язку з чим посилюються норми викидів шкідливих речовин для автомобілів. Тому компанії-виробники поступово відходять від традиційних двигунів внутрішнього згоряння і зосереджують увагу на розробках і випуску повністю електричних або гібридних транспортних засобів.

У їх числі і компанія Hyundai, яка планує відмовитися від дизельних агрегатів. Природно, він не буде різким, а це значить, що використовуються в автомобілях з лінійки виробника двигуни такого типу, в подальшому ще будуть отримувати оновлення. Однак, в розробку нових дизелів інвестицій вже не буде.

До речі, мережеві джерела повідомляють, що розробки вже припинені, причому зробила це Hyundai ще в середині минулого року. Що стосується ДВЗ, які працюють на бензині, то вони як і раніше залишаються актуальними, оскільки є основами для гібридних і плагін-гібридних силових установок.