На аукціон виставили суперкар, який належав зірці «Форсажу» (Фото)

Через кілька днів стартує автомобільний аукціон, на якому буде продано “заряджене” купе BMW M1, яке належало відомому акторові Полу Уокеру, який був головним героєм фільмів Форсаж. Початкова ціна становить 350 000 доларів.

В кінці 1970-х – початку 1980-х років BMW продавала унікальну й рідкісну модель – BMW M1 із середнім розташуванням двигуна. Виробництво потужного автомобіля тривало чотири модельних року, за які було вироблено всього 453 таких авто, що зробило його дуже затребуваним і дорогим предметом для колекціонерів. Саме такий автомобіль, який належав відомому акторові Полу Уокеру, буде продаватися на зарубіжному аукціоні.

Автомобіль був частиною колекції AE Performance, що належить Уокеру в партнерстві з Роджером РОДАС.

Однак його зв’язку з Уокером, актором, що зіграв Брайана О’Коннора у франшизі «Форсаж», безсумнівно, викличе підвищений інтерес до цієї машини. M1, виставлений на продаж, – це модель 1980 року, яка була модифікована. Оновлення включали кастомний вихлоп, повністю шкіряну оббивку сидінь, кастомну ліврею BMW Motorsport і трикомпонентні колеса BBS.

BMW M1 оснащений 3,5-літровим рядним шестициліндровим двигуном, який з заводу виробляв 277 кінських сил. Проте, автомобілі з тюнінгом AHG, якими є цей M1, видають 350 к.с. завдяки новій вихлопній системі та іншим модифікаціям двигуна. Мотор працює з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач і диференціалом підвищеного тертя.

В даний час на одометрі автомобіля близько 6 800 кілометрів, і він знаходиться у відмінному стані. Він також напрочуд добре обладнаний для раннього середньомоторного суперкара – є кондиціонер, сидіння з електроприводом і аудіосистема. На момент написання цієї статті початкова ціна на автомобіль складала 350 000 доларів, хоча, ймовірно, машина буде продаватися за набагато вищою ціною. До аукціону залишилося ще дев’ять днів, а попередні екземпляри BMW M1 кілька разів продавалися за ціною понад 500 000 доларів.


Не пропустіть