Найбільший у світі завод дизельних моторів переходить на виробництво електродвигунів

Підприємство у французькому Тремері буде випускати по 900 тисяч електродвигунів в рік, пише Ampercar.com/

Моторний завод в Тремері на сході Франції, який випускає дизельні двигуни для автомобілів групи PSA (Peugeot і Citroen), буде повністю переобладнаний для випуску автомобільних електромоторів, повідомляє агентство Reulers.

Цей завод є найбільшим в світі з виробництва дизельних двигунів. Він робить 600 тисяч моторів щорічно. Випуск електроприводів там уже розпочато. У 2021 році його подвоять, зробивши 180 тисяч таких моторів, а до 2025 року повністю перейдуть на виробництво електродвигунів в кількості 900 тисяч штук щорічно.

Варто відразу зазначити, що збільшення числа вироблених двигунів з 600 до 900 тисяч не означає зростання випуску автомобілів. На повнопривідних електрокарах моторів, як правило, не менше двох.

Новина пішла за завершенням злиття груп PSA і FCA в концерн Stellantis, який тепер об’єднує бренди Peugeot, Citroen, DS, Opel, Fiat, Chrysler, Jeep, Alfa Romeo, Lancia і Maserati. Тобто після реструктуризації продукцією заводу зможуть скористатися всі ці марки.

Зараз на підприємстві працює три тисячі осіб. Попри подальше збільшення кількості випущених двигунів, виробництво електромоторів значно менше трудоємне в порівнянні з виготовленням дизелів. Це неминуче призведе до скорочення робочих місць, але в профспілці розраховують, що цього вдасться досягти за рахунок природного виходу співробітників на пенсію.


Не пропустіть