Шкільний автобус оснастили 1100-сильним V8 (Відео)

Коли кілька років тому Ford анонсував випуск нового V8 для пікапа F-250 2020 року, це було, м’яко кажучи, приголомшливо. Але що було більш важливим, так це те, що мотор з’явився у вільному продажі.

Відразу після появи мотора у вільному продажу він привернув увагу всіляких тюнерів. Максимальна потужність, яку отримали від Godzilla V8, становить 1114 к.с. Однак останнє творіння – це щось особливе.

Компанія Blue Bird використовувала новітній 7,3-літровий V8 на своїх пропанових і бензинових шкільних автобусах Vision 2022 модельного року. Як адаптації мотор буде оснащений спеціальною паливною системою, розробленою Roush CleanTech спеціально для шкільних автобусів. Це ефективно замінює 6,8-літровий двигун Ford, який раніше використовувався в Blue Vision.

«Ексклюзивне партнерство між Blue Bird, ROUSH CleanTech і Ford продовжує процвітати, оскільки ми запускаємо новий двигун Ford з новітніми паливними системами в наших шкільних автобусах Vision і Micro Bird», – сказав Філ Хорлок, президент і генеральний директор Blue Bird Corporation.

Для шкільного автобуса двигун Godzilla V8 розвиває 350 к.с. (261 кВт) замість звичайних 430 к.с. (320 кВт). Незважаючи на меншу потужність, він як і раніше пропонує кращі в своєму класі поєднанням потужності і крутного моменту.

Крім того, за словами Blue Bird, новий двигун об’ємом 7,3 літра вужчий, ніж попередній 6,8-літровий двигун, що дає більше місця для роботи техніків шкільного автобуса.


Не пропустіть