Депутати запропонували нову схему розмитнення євроблях

Верховна Рада опублікувала два законопроекти, якими пропонуються зміни до Податкового і Митного кодексів (№4643-д від 25.01.2021 та №4644-д від 25.01.2021). Нові законопроекти передбачають єдиний підхід до розмитнення автомобілів, що в’їхали на територію України до кінця 2020 року з порушеннями митних правил, так званих «євроблях», пише ukrautoprom.com.ua.

Законопроектами пропонується провести митне оформлення євроблях, без врахування вартості автомобіля та сплати ввізного мита, а базою оподаткування ПДВ, згідно запропонованих норм, стає виключно акцизний податок.

Сума акцизного податку має визначатися платником податку за ставкою, яка залежить від віку транспортного засобу, об’єму двигуна та типу палива.

Як зазначали ініціатори законопроектів, у випадку прийняття цієї схеми, оформлення євробляхи, що ввезена в Україну до 31 грудня 2020 року, буде коштувати близько однієї тисячі євро.

Також запропоновані зміни зобов’язують Кабінет Міністрів України ініціювати на міжнародному рівні врегулювання питання дистанційного зняття з обліку (реєстрації) транспортних засобів у відповідних реєстраційних органах іноземних держав.


Не пропустіть