В Україні побудували снігохід з автомобіля Zuk (Відео)

Ігор Радь з міста Зборів Тернопільської області два з половиною роки витратив на будівництво гусеничного всюдихода, передає UA:Перший. Кабіну водія запозичив від автомобіля польської марки Zuk – досить подивитися на облицювання радіатора, лобове скло і рифлені двері.

Приладова панель взята від «Москвича», замість керма – такі характерні для гусеничних машин два важелі. Двигун встановлений між передніми сидіннями, як і в рідному «Жуку». Сам мотор – від «Москвича-412», робочим об’ємом 1,5 л і потужністю 75 к.с. Під підлогою розташовані паливний бак на 50 л і акумулятор.

В основі всюдихода лежить саморобна рама з профільної труби 80х40 мм. Цікава деталь: задні підйомні двері з великою площею скління взята від спортивного хетчбека Volkswagen Sciricco, про що свідчить характерний напис на її нижній кромці.

Крім водія і переднього пасажира можна перевозити ще до 6 осіб, для яких встановлені диванчики уздовж бортів; є і столик для перекусу. Щоб пасажири в основному салоні не замерзли, встановлений автономний обігрівач. На стелі – спеціальні поручні, за які зручно тримаються на вибоїнах. Салон зсередини утеплений пінопластом і обшитий ДСП.

Побудувати всюдихід Ігорю активно допомагав його онук – Дмитро, який працював над гусеничним рушієм. Спереду всюдихід має кріплення для відвалу, яким зручно розчищати дорогу від снігу. Максимальна швидкість машини досягає 70 км/год.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть