Рідкісний 53-річний Lamborghini Espada засвітився на аукціоні (Фото)

Досить відомий аукціон Sotheby’s анонсував торги автомобільного лота Lamborghini Espada виробництва 1968, який був відреставрований і приведений в відмінний стан. Саме цей автомобіль є вихідцем з найпершої партії цієї моделі, яка також вийшла в світ в 1968 році, загальний тираж в той рік склав 37 одиниць. По частині силової установки в даному Espada встановлений двигун об’ємом 3.9 літра типу V12.

Згідно з даними перший власник даного автомобіля був з Італії, а поточний придбав його в 2014 році в Америці в одного з дилерів, потім перевіз автомобіль в Європу де той і піддався реставрації та процесу відновлення. Зайняло це без малого три роки, реставрації та ремонту зазнали як двигун, так і трансмісія, ходова частина і гальмівна система. Кузов також був перефарбований заново, салон обшили з нуля преміальною шкірою вишневого кольору.

Після всіх реставраційних заходів даний лот встиг подолати своїм ходом всього лише 200 кілометрів. В останні три роки автомобіль простояв у офіційному музеї компанії Lamborghini. Будь-якої інформації про його вартість на торгах, на жаль, немає, але очевидно, що такий унікальний екземпляр буде проданий за дуже значну суму.


Не пропустіть