На українців чекає серйозне подорожчання палива на АЗС

Останнім часом українські автомобілісти спостерігають стабільне зростання цін на пальне, так як вартість нафти поступово піднімалася і дійшла до позначки в 60 доларів за барель. Таким чином, ціни на дизельне паливо і бензин піднялися в опті на 40 копійок за літр, проте до тепер відповідають вартості нафти в 53-55 доларів. Про це повідомляє інформаційний портал “Сегодня“.

Директор “Консалтингової групи” А-95 “Сергій Куюн пояснив, що раз вартість бензину і дизеля ще не наздогнала діючу ціну на нафту, в найближчий тиждень відбудеться ще одне подорожчання бензину приблизно на 22-24 копійки за літр.

Крім продуктів нафтопереробки подорожчає і автомобільних газ, причому дуже відчутно – приблизно на 75-80 копійок за літр, таким чином вартість газу дійде до позначки в 15 гривень за літр. Зростання пов’язане з дефіцитом ресурсу на українському ринку, через що в опті газ подорожчав до 13,8 гривень за літр. У зв’язку з цим Куюн припускає, що незабаром можна буде побачити в роздробі вартість газу в 16 гривень за літр.

Відзначимо, що серйозне подорожчання автомобільного палива на собі відчуло вже величезна кількість автолюбителів, причому і тих, які заправляють машини автогазом. Хтось почав платити за повний бак замість 550 гривень 700, комусь пощастило більше, і замість 400 гривень їм доводиться платити всього 480 гривень. Зрозуміла справа, що це досить сильно залежить від обсягу бака, проте суми так чи інакше вражаючі.