Audi представила електрокар на базі Porsche Taycan (Фото)

Audi продовжує розширювати лінійку e-tron. Слідом за кроссоверами e-tron і e-tron Sportback в Інгольштадті представили седан e-tron GT. Цей стильний автомобіль обіцяє скласти конкуренцію Tesla Model S. У Німеччині за новинку просять від 100 тисяч євро.

У прес-релізі говориться, що виробництво машини почалося ще в грудні минулого року. А це значить, скоро GT доїде до дилерів. Автомобіль успадкував архітектуру з кодовою назвою J1. Ця платформа вже використовується Porsche Taycan. Якщо придивитися, то і пропорції кузова у e-tron GT схожі з першим електричним Porsche.

Колісна база нової моделі складає 2900 мм. Габаритна довжина – 4989 мм. За рахунок інших бамперів, Audi трішки довша одноплатформеника. Клієнтам запропонують дві версії e-tron GT. Звичайну і RS. У будь-якому випадку машина буде повнопривідною. У базового електромобіля передній двигун розвиває 238 к.с., задній – 435 к.с. Розгін до сотні – 4,1 секунди.

Audi RS e-tron GT отримав більш потужний задній двигун – на 456 к.с. Цей автомобіль набирає сотню за 3,3 секунди в режимі Launch control. Німці встановлюють на машину тяговий акумулятор ємністю 93 кВт·год. Запас ходу у базовій версії становить 487 км, у «ер-ески» – 472 км.


Не пропустіть