В Україні представлені нові автомобілі Subaru (Відео)

Українське представництво Subaru презентувало гібридну технологію e-BOXER, яка вже доступна для кросоверів Forester і XV. Що це за технологія, які ще новинки отримали вищезазначені моделі і скільки вони коштують розповіли avtomir.ua.

e-BOXER – це так званий паралельний гібрид, що складається з 2-літрового опозитного ДВЗ, який отримав ряд доопрацювань з прицілом на зниження витрати палива, електромотора (12,3 кВт, 66 Нм), інтегрованого в корпус варіатора, і розташованої під підлогою багажника акумуляторної батареї. Автомобілі з технологією e-BOXER можуть рухатися в трьох режимах – тільки на електротязі, тільки від ДВЗ і від спільної роботи всієї гібридної системи для максимальної динамічності. Для цього, природно, є режим Sport. Ну і, звичайно, нікуди не подівся фірмовий «субаровский» симетричний повний привід.

Якщо вірити паспортним даним, обидві гібридні моделі трохи економічніші класичних бензинових, але в динаміці розгону з місця до «сотні» обидві втратили через додаткову вагу електромотора і акумулятора. Так, гібридний XV набирає першу “сотню” за 10,7 с проти 10,4 с у бензинової версії, а гібридний Forester робить ту ж вправу за 11,8 с проти 10,3 с.

Зовні Forester і XV з приставкою e-BOXER ледь помітно відрізняються від своїх звичайних побратимів, а ось в інтер’єрі гібридизація може бути дуже навіть помітною. Якщо, звичайно, замовити автомобіль з ексклюзивним синьо-чорним комбінованим салоном.

Ще одне цікаве нововведення – система Driver Monitoring System, доступна для Forester. Завдяки інфрачервоній камері вона впізнає водія, адаптує налаштування крісла, дзеркал, панелі приладів і мультимедійної системи, а під час руху моніторить стан водія, щоб той не заснув і не відволікався від дороги.

Ну а тепер про ціни. Subaru XV e-BOXER коштує 1 057 500 грн., Forester e-BOXER посилання – 1 191 800.