Rolls-Royce представив спецверсію седана Phantom Tempus (Фото)

Британський бренд випустив спеціальну версію Phantom, яка об’єднує концепції часу і простору.

Компанія Rolls-Royce презентувала спеціальну версію Phantom, що одержала назву Tempus. У ньому є безліч косметичних змін, які, за словами представника бренду, «натхненні часом, астрономічними явищами і нескінченними просторами Всесвіту».

Новинка буде випущена лімітованим тиражем в кількості всього 20 автомобілів, які вже продані. Кузов автомобіля пофарбовано в унікальний колір Kairos Blue, який, за словами Rolls-Royce, імітує «тьму і загадку космосу». Фарба має елементи, схожі на кристали, які, ймовірно, являють собою зірки.

Щоб не зіпсувати ефект, Rolls-Royce також замінив стандартну металеву обробку Phantom на чорні аналоги. Rolls-Royce навіть створив персональний талісман на капоті Spirit of Ecstasy для автомобіля кожного клієнта, додавши гравіювання на підставі для пам’ятної дати і місця, наприклад весілля, дня народження або успіху в бізнесі.

Усередині Phantom Tempus має спеціально вишивку на стелі, яка виглядає як пульсар (це обертається зірка, що дає електромагнітне випромінювання). Дверні карти також мають той же перфорований візерунок. Rolls-Royce встановив зроблену на замовлення алюмінієву приладову панель з планками, яка була виконана з цільної заготовки.

Панель складається з 100 окремих стовпців, які, за словами компанії, представляють 100 мільйонів років обертання, яке пульсар витримує, перш ніж згасне.

Покупці можуть навіть отримати спеціально модифіковану версію знаменитої скриньки для шампанського у формі V12 вартістю 52 433 доларів від Rolls-Royce. Він ідентичний за розміром і функціями стандартного аксесуару, поставляється з тими ж кришталевими келихами і посудом для ікри, але на кришці є намальований вручну пульсар.

Як і звичайний Phantom, Tempus оснащений 6,75-літровим двигуном V12, який розвиває 536 к.с. і 900 Нм крутного моменту. У двигуна достатньо потужності для розгону до 100 км/год за 5,3 секунди і максимальної швидкості 249 км/год – хоча жодна з цих цифр не матиме великого значення для покупців. Те ж саме і з даними про викиди – що теж добре, тому що Rolls-Royce заявляє, що Tempus генерує від 341 до 356 г/км CO2.


Не пропустіть