Volkswagen нарощує темпи виробництва електромобілів

Автовиробники в 2021 році ведуть жорстку гонку за споживача електромобілів, так німецький виробник Volkswagen нарощує випуск електромобілів ID.3 і ID.4, які випускаються на заводі в Цвікау, Німеччина. Випуск електромобілів збільшений до 800 одиниць в день, що еквівалентно випуску 300 000 примірників на рік. Погодьтеся, досить не погано, хоча з огляду на продажі тієї ж Тесла в 2020 році, з результатом майже в 500 000 екземплярів, можна сказати, що є куди ще рости.

Але як би там не було високий попит на електромобілі в Європі очевидний. Чим власне кажучи і користуються автовиробники, в тому числі і Volkswagen. Модель ID.3 на європейському ринку зайняла, за підсумком минулого року, м’яко кажучи, далеко не найкраще, третє місце серед продажів електромобілів. І це з урахуванням того, що продажі почалися тільки в середині року. Так що можна сміливо прогнозувати високі продажі цієї моделі в році, що наступив. З жовтня 2020 року модельний ряд розширився моделлю ID.4, яка так само випускається на заводі Цвіккау. Сумарне добове виробництво цих двох моделей становить 800 одиниць на добу. І варто відзначити, що всі вони досить швидко розлітаються по новим покупцям.

Крім того Volkswagen продовжує випускати нові специфікації до цих електромобілів, тим самим стимулюючи попит на них. Так ID.3 отримала комплектацію City. Цей новий варіант поєднує в собі новий двигун потужністю 145 к.с. і 310 Нм з акумуляторною батареєю на 45 кВт/год. З таким набором електромобіль здатний на одному заряді проїхати до 350 кілометрів. Базова вартість такого електромобіля для Європейського споживача становить 32 245 євро. Знову ж, більшості європейських покупців ця сума цілком доступна, тим більше, що ряд країн компенсує вартість електромобіля і надає його власнику безліч пільг.

Щоб оцінити потужність заводу, слід пам’ятати, що навіть виробляючи 800 електромобілів на добу, його потужності далекі від межі, так як в найближчому майбутньому на його площах розгорнеться виробництво ще 4-х електричних автомобілів концерну. Серед новинок буде налагоджений випуск Volkswagen ID.5 і CUPRA Born.


Не пропустіть