В Україні з’явилася перша “платна” дорога (Фото)

На жаль, річ йде не про відкриття платної траси, а вимушене порушення ПДР, бо водії через жахливий стан дорожнього покриття змушені виїжджати на заборонену смугу та сплачувати штраф 255 гривень, пише Ampercar.com.

Так, кілька кілометрів траси Рівне-Луцьк, на відрізку від Рівного до Обарова, більше нагадують місце воєнних дій, ніж автомобільну трасу. Після того, як зійшов сніг, проїзд відкритою для руху транспорту частиною став неможливий – дорога розлізлася, а відремонтованою частиною їздити поки що заборонено.

Як пишуть місцеві ЗМІ, відремонтована ділянка дороги не загороджена, тож автомобілісти їдуть “новою” смугою в обидва боки. Цей рух без правил контролюють поліційні, збираючи “плату за проїзд”, тобто штраф з тих, хто виїжджає на “платну” смугу. Тож кілька кілометрів цієї дороги водії в соцмережах назвали платною дорогою. 255 гривень – саме стільки становить розмір штрафу.

Відомо, що нову смугу офіційно відкриють для руху транспорту тільки у травні. Загалом об‘єкт планують нарешті здати в експлуатацію вкінці цього року.


Не пропустіть