Броньований КрАЗ ефектно виступив на IDEX-2021 (Фото)

З 21 по 25 лютого в Абу-Дабі (ОАЕ) проходила найбільша Міжнародна виставка озброєння IDEX-2021. Захід також відвідала делегація Групи «АвтоКрАЗ», яка провела ряд зустрічей з іноземними партнерами, обговорила питання співпраці в сфері бронетехніки і перспективи розширення зовнішньоекономічних контрактів.

Відвідувачі також могли помилуватися динамічною демонстрацією на полігоні бронеавтомобіля КрАЗ «Фіона». Нагадаємо, що цю машину вперше презентували на IDEX ще шість років тому, а влітку того ж року засвітили і в Україні.

В основі моделі лежить повнопривідне шасі КрАЗ-6322 (6х6). Бронекорпус виготовлений в партнерстві з канадсько-еміратською компанією Streit Group. «Фіона» позиціонується як MPV (Mine Protected Vehicle) – бронеавтомобіль з посиленим протимінним захистом. За цим параметром, так само як і щодо захисту від стрілецької зброї машина відповідає STANAG 4569 Level 2.

«Фіона» може перевозити до 12 осіб десанту – для зручності посадки-висадки в задній частині встановлені ​​відкидні двері-апарель. Повна маса становить 21 500 кг. В якості силового агрегату можуть використовуватися турбодизелі різних брендів, зокрема Cummins, потужністю до 400 к.с.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть