У Європі назвали найкращий автомобіль 2021 року (Фото)

Переможцем конкурсу став компактний хетчбек Toyota Yaris нового покоління, який утримує лідерство по продажах на європейському ринку.

У швейцарській Женеві відбулася церемонія підведення підсумків конкурсу «Європейський автомобіль року» (Car of the Year 2021). Переможцем став компактний хетчбек Toyota Yaris нового покоління.

Переможця обирало журі з 59 автомобільних журналістів з 22 європейських видань. Фахівці розподілили бали серед семи фіналістів, оголошених на початку 2021 року. Серед них були: Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Volkswagen ID.3, а також Toyota Yaris, якому і дісталася перемога.

Toyota Yaris нового покоління був представлений в кінці 2019 року, а його європейські продажі стартували в 2020 році. Він став першою моделлю Toyota в основу якої лягла нова модифікація глобальної модульної платформи TNGA (Toyota New Global Architecture) – GA-B. Цей варіант шасі був спеціально розроблений для нового покоління компактних автомобілів довжиною не більше чотирьох метрів.

Найпопулярніша модифікація Toyota Yaris оснащена гібридною силовою установкою на базі 1,5-літрового трьохциліндрового бензинового двигуна електромотора і варіатора. Сумарна віддача агрегатів становить 115 кінських сил. Крім того, у Yaris є екстремальна версія GR з 1,6-літровою наддувною «трійкою», яка видає 260 к.с., а також «висока» Cross-версія.

За даними JATO Dynamics, хетчбек Toyota Yaris став найпопулярнішою моделлю в Європі в січні 2021 року розійшовшись тиражем в 18 094 примірника. Японський автомобіль зміг випередити Peugeot 208 (17 310 од.) І Dacia Sandero (15 227 од.)


Не пропустіть