Volvo відмовиться від бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року

Через 10 років шведська компанія повністю перейде на електричні силові установки

Volvo до 2030 року стане повністю електричною компанією: до цього терміну шведи приберуть зі своєї модельної лінійки автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, в тому числі гібридні машини. Про це повідомила прес-служба автовиробника.

У найближчі роки Volvo має намір представити цілий ряд автомобілів з гібридними або повністю електричними силовими установками. Найближча прем’єра нового електрокара шведської марки відбудеться у вівторок, 2 березня.

У Volvo відзначили, що до 2030 року «споживачі візьмуть електрокари» завдяки розширенню інфраструктури для таких машин, появі великої кількості зарядних станцій, а також змін в законодавстві.

У 2020 році Volvo представила свій перший повністю електричний автомобіль – компактний кросовер XC40 Recharge. Така машина укомплектована двома електромоторами, які видають в сумі 408 к.с. і 660 Нм крутного моменту.

Кросовер здатний прискорюватися до «сотні» за 4,9 сек., А його максимальна швидкість примусово обмежена 180 км на годину. Комплект батарей ємністю 78 кВт-год дозволяє проїхати без підзарядки до 400 кілометрів.


Не пропустіть