Тeритoрiю ЗАЗ зaпoвнили сeкрeтнi мoдeлi KIA (Фото)

Автомобілів корейського бренду Kia на майданчику Запорізького автомобільного заводу вже більше, ніж Lada.

Майданчик ЗАТ «ЗАЗ», розташована уздовж Прибережної магістралі активно заповнюється новими автомобілями моделей Kia Rio і Kia Rio X, які віднедавна збираються на потужностях запорізького автозаводу. Про це повідомляє Акцент.

Станом на ранок, 1 березня, кореспондент Акценту нарахував близько 150 нових авто. Йдеться про седан Rio і кросовер
Rio X. Обидві моделі пройшли рестайлінг в 2020 рік і відповідають актуальному корпоративному стилю корейського бренду. Авто зроблені на загальній платформі і виконані в схожому дизайні. Kia Rio X відрізняється збільшеним кліренсом (привід у обох авто тільки передній) і пластиковим незафарбованих обвісом на кузові.

Нагадаємо, машинокомплекти на ці авто поставляються на ЗАЗ з заводу в Санкт-Петербурзі, що в Росії. Збірка почалася близько місяця тому. При цьому як уже раніше писав Акцент в Україні ці авто коштують приблизно на 30-40% дорожче в порівнянні з їх аналогами в РФ. В середньому базова модель седана Kia Rio в Україні коштує 427 302 грн, або 15,3 тисячі доларів США.

Примітно, що сумарна кількість Rio на майданчику ЗАЗ вже більше ніж моделей Lada, які також збираються на запорізькому автозаводі. Зараз в основному на майданчику з російських авто видно тільки Lada Niva. Раніше на ЗАЗ надходили машинокомплекти на Lada Granta (вартість від 8 тис у.о.), Lada Xray (від 11 тис. У.о.), Lada Largus (від 12 тис. У.о.), Lada Vesta (від 11 тис. у.о.). В кінці 2020 року ЗАЗ нарощував їх випуск.


Не пропустіть