Hyundai показав свій найменший бюджетний кросовер (Фото)

Компанія Hyundai представила новий компактний кросовер, побудований на базі хетчбека i20.

Довжина «паркетника» склала 4,18 метра, розмір колісної бази дорівнює 2,58 м. Об’єм багажного відділення – 411 літрів, а при складених сидіннях заднього ряду посилання – 1205 к. Дорожній просвіт Bayon – 165 мм, з 17-дюймовими колесами – 183 мм. Автомобіль отримав двоярусну головну оптику, радіаторну решітку з «плетеним» візерунком і вертикальні задні ліхтарі, об’єднані червоною смугою.

Оформлення салону майже повністю скопійовано з i20. Кросовер оснащений 10,25-дюймовою цифровою панеллю приладів і пропонується з двома екранами мультимедійної системи з Apple CarPlay і Android Auto на вибір (діагоналлю 8 або 10,25 дюйма). Також є аудіосистема Bose, відсік для бездротової зарядки гаджетів і три USB-роз’єму.

Силову гаму найменший кросовер Hyundai для Європи розділить з «донором». Базовим мотором став 1,2-літровий атмосферний бензиновий агрегат продуктивністю 85 к.с., що працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. На сходинку вище стоїть 1,0-літровий трициліндровий 100-сильний турбодвигун, що агрегатується з 6-ступінчастою «механікою» або 7-діапазонним «роботом» з двома зчепленнями. Крім того, доступна більш потужна 120-сильна модифікація цього «движка», що діє за схемою «помірний гібрид». Для всіх версій передбачений привід виключно на передні колеса.

Збірку машини налагодять на тому ж підприємстві в Туреччині, де збирають європейські хетчбеки i20. Продажі в Європі стартують до кінця першого півріччя 2021-го. Ціни на Hyundai Bayon, який в Європі буде конкурувати з Ford EcoSport, Fiat Panda City Cross, а також з новою Dacia Sandero Stepway, поки не оголошені.


Не пропустіть