Названо найгіршу автівку за всю історію краш-тестів (Фото)

Японський автовиробник Mitsubishi несподівано випустив саму безпечну модель авто у світі – фургон Express. Ця автівка отримала найнижчий результат за всю історію проведення краш-тестів, пише ampercar.com

В ході проведення випробувань за регламентом EuroNCAP, які передбачають перевірку міцності конструкції, ефективності утримувальних систем, травмонебезпечності передньої частини авто при наїзді на пішохода фургон Mitsubishi Express не набрав жодної зірки. При цьому всього за краш-тести можна отримати максимально п’ять зірок.

Фахівці з’ясували, що модель Mitsubishi Express не має кріплень Isofix та індикаторів непристебнутих ременів, а також систем асистування водієві, наприклад, автоматичного гальмування в екстреній ситуації.

При цьому автівка продемонструвала досить непогану міцність кузова, а також задовільну роботу утримувальних систем, за винятком підголівників сидінь, які здатні спровокувати травм шиї.

В результаті ця автівка отримала найнижчий рейтинг за всю історію випробувань в Австралії, яка вже налічує 28 років. Безпека дорослих пасажирів оцінили всього в 55%, а захист пішоходів становить ще менше – всього 40%.

Нагадаємо, що раніше експерти Європейського комітету з проведення незалежних краш-тестів EuroNCAP визначили марку і модель автівки, яка майже на 100% відповідає всім сучасним вимогам безпеки. У 2018 й 2019 роках найбезпечнішим автомобілем було визнано Mazda CX-30. Проведені випробування дозволили поставити японському авто п’ять зірок рейтингу з п’яти можливих.


Не пропустіть