Українським водіям показали, за що доведеться заплатити 51 тисяч штрафу (Інфографіка)

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, зокрема за перевищення дозволеної швидкості і управління транспортом в нетверезому стані.

Про це повідомляється на сайті президента.

Закон дозволяє поліцейським застосовувати засоби відеозапису для фіксації правопорушень. Матеріали повинні будуть обов’язково залучені до протоколу.

“Типовий Київ” представив інфографіку, на якій детально показані штрафи і покарання за водіння в нетверезому стані. Відповідно до неї, за перше порушення передбачено штраф 17 тис. грн. і позбавлення водійських прав строком на рік.

При повторному порушенні протягом року доведеться заплатити вже 34 тис. грн. і розлучитися з водійським посвідчення на три роки. Якщо водій буде спійманий нетверезим втретє за рік, його зобов’яжуть виплатити 51 тис. грн., Позбавлять прав на 10 років і конфіскують його транспортний засіб.

За ДТП, в результаті яких постраждали або загинули люди передбачені такі покарання:

травми середньої тяжкості – позбавлення водійських прав на термін від трьох до п’яти років і позбавлення волі до трьох років;
важкі травми – позбавлення водійських прав на термін від п’яти до восьми років, тюремне ув’язнення на термін від трьох до восьми років;
загибель одного постраждалого – позбавлення прав і свободи на термін від п’яти до десяти років;
загибель кількох постраждалих – позбавлення прав на термін від семи до десяти років, тюремне ув’язнення на сім-дванадцять років.

Джерело hvylya.net

Не пропустіть