Голий кузов від 65-річного Jaguar і набір запчастин продали за ціною Land Cruiser Prado (Фото)

На онлайн-аукціоні Bring a Trailer завершилися торги з продажу розукомплектованого і недореставрованного купе Jaguar XK140 MC випуску 1956 року. За кузов без фарби і інтер’єру, розібраний двигун та інші запчастини покупець виклав 43 тисячі доларів – приблизний еквівалент ціни позашляховика Toyota Land Cruiser Prado в одній з базових комплектацій.

Після складання автомобіль перевезли через океан і продали новим в Нью-Йорку. Деякий час він просто змінював господарів, а в 90-х роках минулого століття тодішній власник вирішив повністю відреставрувати спорткар.

Купе розібрали до голого кузова, який зачистили від іржі, а раму покрили новою фарбою. Підвіску Ягуара заново зібрали з використанням ряду нових компонентів, але на цьому реставрація з неназваних причин застопорилася.

Стверджується, що прикладений до голого кузова набір деталей можна об’єднати в двигун, який до того ж виявиться ще і комплектним, так як його номер збігається з тим, що зазначений в документах. До кузову додаються, наприклад, шестициліндровий блок, поршнева група, карбюратори, колектори тощо, а також чотириступінчаста механічна коробка.


Не пропустіть