Компанія Kia представила оновлений седан Kia Stinger (Фото)

Kia Stinger 2022 року отримав новий базовий двигун потужністю 300 кінських сил, телематичний пакет UVO, вишуканий стиль і спецверсію Scorpion Edition.

Коли Kia анонсувала Stinger 2022 року, вона обіцяла, що спортивний седан посвіжішає і отримає ще більшу потужність. Нарешті, автовиробник офіційно представив Kia Stinger 2022 року. Як і очікувалося, найзначніші зміни знаходяться під капотом, де в якості силової установки початкового рівня використовується новий 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який видає 300 к.с. і 421 Нм крутного моменту. Це є істотним поліпшенням у порівнянні з 2,0-літровим турбомотором моделі 2021 року, який видає 255 к.с. і 352 Нм.

З 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і заднім або повним приводом базовий Stinger тепер розганяється до 100 км/год всього за 5,2 секунди, що робить його швидше, ніж BMW 330i. Топовий 3,3-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддувом теж не залишився недоторканим. Тепер він виробляє 368 к.с. (В порівнянні з 365 к.с.) і 510 Нм. Він також отримав нову електронно регульовану вихлопну систему, яка надає Stinger ще більш «емоційну нотку» двигуна. Розгін до 100 км/год тут займає всього 4,7 секунди.

Поряд з більш потужними двигунами, оновлений Stinger також отримав візуальне оновлення у вигляді нового підпису DRL для модернізованих фар, задніх ліхтарів, з’єднаних разом в одну лінію, нових коліс розміром до 19 дюймів і більше сміливого стилю конструкції наконечника вихлопу. Ці зміни дуже тонкі, але ефективні, а новий логотип Kia покликаний виділити цей Stinger на тлі попередньої моделі.

«Stinger впевнено демонструє здатність Kia створити спортивний седан, який може конкурувати – і перемагати – краще, що може запропонувати світу», – сказав Шон Юн, президент і генеральний директор Kia Motors North America.

В салон також були внесені численні зміни, такі як нове світлодіодне освітлення, приладова панель з чорним глянцем і хромованими елементами, а також поліпшена прострочка на дверних панелях. Stinger отримав 10,25-дюймовий сенсорний дисплей, в той час як центральний TFT-екран збільшився до 4,2 дюймів. Доступний 7-дюймовий дисплей можна замовити і використовувати для додаткової системи камер кругового огляду та монітора сліпих зон. Комплекс систем допомоги водієві поповнився такими функціями, як попередження про безпечний вихід, інтелектуальний круїз-контроль на основі навігації, допомога в утриманні смуги руху і допомогу при русі по шосе.

Телематика UVO link покращує взаємодію з такими функціями, як підключена погода, маршрутизація і автоматичне відключення двигуна. Навесні цього року Kia запропонує Stinger 2022 року в комплектаціях GT-Line, GT1 і GT2, а трохи пізніше – спецверсію Scorpion. Ціни будуть оголошені пізніше, але, за попередніми даними, що останній Stinger буде коштувати на 3000 доларів дорожче, ніж раніше.

Що стосується Stinger Scorpion 2022 року, Kia Motors America оголосила про випуск нової спеціальної серії в першій половині 2021 року. Scorpion Edition запропонує ще один спосіб доповнити оновлений Stinger привабливими спортивними акцентами, натхненними звичайними модифікаціями стилю, які власники Stinger історично додавали в свої автомобілі.

Доступна в кольорах Snow White Pearl, Aurora Black Pearl і Ceramic Silver, спеціальна версія отримала чорні колеса в унікальному стилі, а також затемнену обробку замість стандартного темного сатинованого хрому Stinger GT і спойлер. Усередині Scorpion Edition отримав панелі з вуглецевого волокна, які поєднуються з більш спортивними елементами екстер’єру. Очікується, що Scorpion Edition буде заснований на 3,3-літровому варіанті Stinger GT з двома турбінами.


Не пропустіть