Volkswagen має намір пробитися в світові лідери на ринку електромобілів

У німецькому концерні представили глобальну програму, яка має на увазі масштабні інвестиції у виробництво батарей і постійне нарощування частки машин на електричній тязі.

Керівництво автогіганта Volkswagen Group анонсувало нову стратегію розвитку компанії на найближче десятиліття. Її головна мета – світове лідерство на ринку електромобілів вже до 2025 року.

Згідно з цими даними, на першому етапі німецький концерн інвестує 46 мільярдів євро в перехід на випуск електричного і гібридного транспорту. Це повинно дозволити довести продажі машин в цій категорії до 1 мільйона вже в нинішньому році, а до 2025 року – пробитися в світові лідери. Очікується, що до 2030 року електромобілів серед нових авто буде вже 60%.

Volkswagen має намір з часом повністю перейти на модульний випуск електромобілів на базі платформи Modular Electric Drive Toolkit (MEB). Уже в 2022 році модельний ряд поповнять 22 нові машини. Спеціально для них будуються шість заводів з випуску уніфікованих батарей, а також розширюється мережа станцій для швидкої підзарядки.