Renault випустить електричний кросовер Megane в 2021 році (Фото)

Серійний електричний позашляховик під назвою Megane компанія Renault представить влітку цього року. Як передає Auto Express, його побудують за мотивами концепту Megane eVision, при цьому серійний електромобіль збереже ультратонкі батареї і зможе проїжджати без підзарядки не менше 450 кілометрів.

Електричний варіант вседорожного Megane буде базуватися на платформі CMF-EV і стане першим електрокаром Renault на цій архітектурі (на ній же заснований і електрокроссовер Nissan Ariya ). Очікується, що позашляховик в базовій модифікації отримає ту ж силову установку, що і концепт Megane eVision – це один електромотор на передній осі, що розвиває 217 к.с. і 300 Нм крутного моменту. Для прототипу називалося час розгону до 100 км/год менше 8 секунд.

На старті продажів електричний Megane будуть комплектувати тільки одним варіантом акумуляторів на 60 кВт⋅год, причому кросовер збереже застосовані на концепті ультратонкі батарейні блоки товщиною всього 11 сантиметрів. Їх використання дозволить збільшити простір салону. Заради цієї ж мети кросовер наділять дуже малими обвісами, розставивши колеса, по суті, по кутах кузова. Проїжджати з такими акумуляторами без підзарядки позашляховик зможе 450 кілометрів.

Однак пізніше у новинки з’явиться і більш далекобійна модифікація з 87-кіловатною батареєю від Nissan Ariya. 242-сильна версія більш великого японського кросовера з такими акумуляторами може проїжджати більше 500 кілометрів.

Продажі електрокросовера в Європі повинні стартувати до кінця нинішнього року по передбачувану ціну в 35-40 тисяч фунтів.