Новий електромобіль Dacia вийшов на ринок із ціною від 10920 євро (Фото)

Коли Dacia вперше анонсувала Spring Electric в якості концепту ще в березні минулого року, вона виступила з заявою про те, що це буде «найдоступніший повністю електричний автомобіль в Європі».

Що ж, тепер компанія виконує цю обіцянку, тому що, в Німеччині ціни на серійну версію будуть починатися з 10 920 євро. Дійсно, дуже вражаюче. Технічно, звичайно, це стартова ціна в розмірі 20 490 євро за базову комплектацію Comfort, але уряд Німеччини надає грант в розмірі 9570 євро на електромобілі, а це дуже хороша знижка.

Він поєднує в собі акумулятор на 27,4 кВт/год з електродвигуном потужністю 44 к.с., що забезпечує запас ходу в 230 кілометрів по протоколу WLTP. Досить для дешевої і життєрадісної міської машини, хіба не так? Як би там не було, Spring також розвиває максимальну швидкість всього 125 км/год, а розгін від 0 до 100 км/год займає 19,1 секунди.

У комплектації Comfort з цієї базової ціни ви отримаєте тільки білий колір, радіо Bluetooth і кабель для зарядки Mode 2. Зарядний пристрій потужністю 30 кВт є додатковою опцією, і є рівень обробки салону Comfort Plus, який також включає в себе семидюймовий інформаційно-розважальний екран, задні датчики паркування і камеру заднього виду. Це обійдеться німецьким клієнтам 12 220 євро після отримання гранту.


Не пропустіть