Німецька марка Volkswagen може змінити ім’я (Фото)

Не виключено, що вже зовсім скоро Volkswagen можуть перейменувати в Voltswagen. Тобто замість букви «k» з’явиться «t». Відповідна новина з’явилася на американському сайті компанії.

Однак через якийсь час новина була видалена. І тепер всі гадають що це було – дуже ранній першоквітневий жарт або заздалегідь продуманий план.

Справа в тому, що Volkswagen вже давно оголосив про плани по глобальній зміні марки. Він має на увазі поступова відмова від звичних двигунів внутрішнього згоряння і перехід на електромобілі. Наприклад, уже в 2025 році німці 70% всіх машин продаватимуть в Європі з електричним мотором, а в США і Азії – як мінімум половину. І в цьому випадку слово Volt в назві марки буде дуже символічним.

Нагадаємо, що минулого тижня глава Volkswagen Ральф Брандштеттер заявив в інтерв’ю Automobilwoche, що марка вирішила не інвестувати в створення нових бензинових і дизельних двигунів. «Ми прискорюємо свої амбіції і рухаємося до максимально великими обсягами, – заявив генеральний директор марки Volkswagen Ральф Брандштеттер на недавній прес-конференції. – Компанія знаходиться в хорошому положенні, щоб стати лідером ринку електроенергії».


Не пропустіть