Названі претенденти на звання «Всесвітній автомобіль року» (Фото)

На звання кращого автомобіля року претендує компактний хетчбек Toyota, а також електрокари марок Honda і Volkswagen

Організатори конкурсу «Всесвітній автомобіль року» (World Car of the Year) оголосили трьох претендентів на перемогу в головній категорії, а також опублікували список фіналістів в чотирьох другорядних номінаціях. Підсумки конкурсу будуть підведені 20 квітня 2021 року.

На перемогу в головній категорії «Автомобіль року» претендує компактний хетчбек Toyota Yaris, який вже зайняв перше місце в європейському конкурсі. Конкуренцію йому складуть два електромобіля: міський хетчбек Honda e, а також кросовер Volkswagen ID.4.

Таким чином, з числа первинних претендентів, оголошених на початку березня, були відсіяні Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe і BMW 4-Series, Kia K5 і Kia Sorento, а також Mazda MX-30 і Mercedes-Benz GLA.

Що стосується другорядних категорій, то за право називатися «Преміальним автомобілем року» побореться позашляховик Land Rover Defender нового покоління, седан Mercedes-Benz S-Class, а також електромобіль Polestar 2.

На звання «Міського автомобіля року» претендують Honda e, Honda Jazz і Toyota Yaris, а серед фіналістів в категорії «Спорткар року» виявився кросовер Audi RS Q8, купе Porsche 911 Turbo і спортивний хетчбек Toyota GR Yaris. Нарешті, в трійку претендентів на перемогу в номінації «Дизайн року» включили Honda e, Land Rover Defender і електричний кросовер Mazda MX-30.

Переможцем минулорічного конкурсу «Всесвітній автомобіль року» став великий кросовер Kia Telluride. Крім корейського позашляховика, на титул найкращої моделі претендували відразу дві Mazda – Mazda3 і компактний кросовер CX-30.

Джерело autonews.ru

Не пропустіть